PODRECZNIKI 2022-23 - MCEiRS w Goniądzu

MŁODZIEŻOWY OŚRODEK WYCHOWAWCZY
im. UNII EUROPEJSKIEJ w GONIĄDZU
Młodzieżowe Centrum Edukacji i Readaptacji Społecznej
Przejdź do treści
PODRĘCZNIKI - ROK SZKOLNY 2022/23
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie I liceum dla absolwentów szkół podstawowych
1. Matematyka 1, Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Cheńko, Nowa Era
2. My Perspectives 1 A2+/B1, Lewis Lansford, Nowa Era
3. Odkryć fizykę 1 Zakres Podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
4. Oblicza geografii 1 Zakres Podstawowy, Roman Malarz i Marek Więckowski, Nowa Era
5. Żyję i działam BEZPIECZNIE, Jarosław Słoma, Nowa Era
6. W centrum uwagi 1 Zakres Podstawowy, Arkadiusz Janicki i Justyna Kięczkowska, Nowa Era
7. Ponad słowami 1 Zakres Podstawowy i rozszerzony, część I i II Malgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8. Effekt Neu 1, Język niemiecki. Podręcznik do liceum i technikum, Anna Kryczyńska-Pham, wyd. WSiP
9. Zrozumieć przeszłość 1. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, Ryszard Kulesza, Krzysztof Kowalewski, Nowa Era
10. To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska, Nowa Era
11. Historia i teraźniejszość, Podręcznik. Zakres podstawowy część 1, Izabella Modzelewska – Rysak, Leszek Rysak, Adam Cisek, wyd. WSiP
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie I technikum dla absolwentów szkół podstawowych
1. Matematyka 1 Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Cheńko, Nowa Era
2. My Perspectives 1 A2+/B1, Lewis Lansford, Nowa Era
3. Poznać przeszłość 1 Zakres Podstawowy, Marcin Pawlak i Adam Szweda, Nowa Era
4. To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska, Nowa Era
5. Odkryć fizykę 1 Zakres Podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6. Oblicza geografii 1 Zakres Podstawowy, Roman Malarz i Marek Więckowski, Nowa Era
7. Żyję i działam BEZPIECZNIE, Jarosław Słoma, Nowa Era
8. Ponad słowami 1 Zakres Podstawowy i rozszerzony, część I i II Malgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
9. Kak raz. Język rosyjski. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 1, Olga Tatarchyk, wyd. WSiP
10. Historia i teraźniejszość, Podręcznik. Zakres podstawowy część 1, Izabella Modzelewska – Rysak, Leszek Rysak, Adam Cisek, wyd. WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa I
1.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia, usług gastronomicznych i kucharz, część 1, Małgorzata Konarzewska, WSiP
2. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia i technik usług gastronomicznych, TOM I, Agnieszka Kasperek, WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik handlowiec klasa I:
1. Organizacja sprzedaży, Han.01.Prowadzenie sprzedaży, Elżbieta Strzyżewska, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
2. Prowadzenie sprzedaży – ćwiczenia, Małgorzata Matus, wyd. Ekonomik
3. Pracownia sprzedaży, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Małgorzata Pańczyk, wyd. eMPi2
4. Towar jako przedmiot handlu, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie II technikum dla absolwentów szkół podstawowych
1.   Poznać przeszłość 2 Zakres podstawowy, Adam Kucharski i Aneta Niewęgłowska, Nowa Era
2.   Matematyka 2 Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Chańki, Nowa Era
3.   Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy, Tomasz Rachwał i Radosław Uliszak, Nowa Era
4.   Biologia na czasie 2 Zakres podstawowy, Anna Helmin i Jolanta Holeczek, Nowa Era
5.   Odkryć fizykę 2 Zakres podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6.   My Perspectives 2 B1/B2, Daniel Barber i Lewis Lansford, Nowa Era
7.   Ponad słowami 2  Zakres podstawowy i  rozszerzony, część I i II,  Małgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8.    Kak paz 2 Język rosyjski, Olga Tatarchyk, WSiP
9.   Krok w przedsiębiorczość, Zbigniew Makieła i Tomasz Rachwał, Nowa Era
10.   To jest chemia 1, Zakres rozszerzony, Maria Litwin i Szarota Styka-Wlazło, Nowa Era
Przedmioty  zawodowe
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa II

1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia i technik usług gastronomicznych, TOM I, Agnieszka Kasperek, WSiP
2. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia, usług gastronomicznych kucharz, Przygotowanie i wydawanie dań, część 2, Małgorzata Konarzewska, WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu Technik handlowiec klasa II
1. Organizacja sprzedaży, Han.01.Prowadzenie sprzedaży, Elżbieta Strzyżewska, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
2. Prowadzenie sprzedaży – ćwiczenia, Małgorzata Matus, wyd. Ekonomik
3. Pracownia sprzedaży, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Małgorzata Pańczyk, wyd. eMPi2
4. Towar jako przedmiot handlu, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie II liceum dla absolwentów szkół podstawowych
1.   W centrum uwagi 2 Zakres podstawowy, Lucyna Czechowska i Arkadiusz Janicki, Nowa Era
2.   Matematyka 2 Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Chańki, Nowa Era
3.   Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy, Tomasz Rachwał i Radosław Uliszak, Nowa Era
4.   Biologia na czasie 2 Zakres podstawowy, Anna Helmin i Jolanta Holeczek, Nowa Era
5.   Odkryć fizykę 2 ,Zakres podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6.   My Perspectives 2 B1/B2, Daniel Barber i Lewis Lansford, Nowa Era
7.   Ponad słowami 2,  Zakres podstawowy i  rozszerzony część I i II, Małgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8.    Effekt Neu 1, Język niemiecki. Podręcznik do liceum i technikum, Anna Kryczyńska-Pham, wyd. WSiP
9.   Krok w przedsiębiorczość, Zbigniew Makieła i Tomasz Rachwał, Nowa Era
10.   To jest chemia 1, Zakres rozszerzony, Maria Litwin i Szarota Styka-Wlazło, Nowa Era
11.   Zrozumieć przeszłość 2 Zakres rozszerzony, Paweł Klint, Nowa Era

Wróć do spisu treści