PODRĘCZNIKI - ROK SZKOLNY 2024/25
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie I liceum dla absolwentów szkół podstawowych
1. Matematyka 1, Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Cheńko, Nowa Era
2. My Perspectives 1 A2+/B1, Lewis Lansford, Nowa Era
3. Odkryć fizykę 1 Zakres Podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
4. Oblicza geografii 1 Zakres Podstawowy, Roman Malarz i Marek Więckowski, Nowa Era
5. Żyję i działam bezpiecznie, Jarosław Słoma, Nowa Era
6. W centrum uwagi 1 Zakres Podstawowy, Arkadiusz Janicki i Justyna Kięczkowska, Nowa Era
7. Ponad słowami 1 Zakres Podstawowy i rozszerzony, część I i II Malgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8. Effekt Neu 1, Język niemiecki. Podręcznik do liceum i technikum + ćwiczenia, Anna Kryczyńska-Pham, wyd. WSiP
9. Zrozumieć przeszłość 1. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, Ryszard Kulesza, Krzysztof Kowalewski, Nowa Era
10. To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska, Nowa Era
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie I technikum dla absolwentów szkół podstawowych
1. Matematyka 1 Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Cheńko, Nowa Era
2. My Perspectives 1 A2+/B1, Lewis Lansford, Nowa Era
3. Poznać przeszłość 1 Zakres Podstawowy, Marcin Pawlak i Adam Szweda, Nowa Era
4. To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska, Nowa Era
5. Odkryć fizykę 1 Zakres Podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6. Oblicza geografii 1 Zakres Podstawowy, Roman Malarz i Marek Więckowski, Nowa Era
7. Żyję i działam bezpiecznie, Jarosław Słoma, Nowa Era
8. Ponad słowami 1 Zakres Podstawowy i rozszerzony, część I i II Malgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
9. Kak raz. Język rosyjski. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 1, Olga Tatarchyk, wyd. WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa I
1. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
2. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia i technik usług gastronomicznych, TOM I, Agnieszka Kasperek, WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik handlowiec klasa I:
1. Organizacja sprzedaży, Han.01.Prowadzenie sprzedaży, Elżbieta Strzyżewska, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
2. Prowadzenie sprzedaży – ćwiczenia, Małgorzata Matus, wyd. Ekonomik
3. Pracownia sprzedaży, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Małgorzata Pańczyk, wyd. eMPi2
4. Towar jako przedmiot handlu, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
5. Bezpieczeństwo i higiena pracy, Wanda Bukała, WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik usług fryzjerskich klasa I:
1.Fryzjerstwo. Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do kształcenia w zawodzie fryzjer i technik usług fryzjerskich. Tom I, WSiP
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie II technikum dla absolwentów szkół podstawowych
1. Poznać przeszłość 2 Zakres podstawowy, Adam Kucharski i Aneta Niewęgłowska, Nowa Era
2. Matematyka 2 Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Chańki, Nowa Era
3. Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy, Tomasz Rachwał i Radosław Uliszak, Nowa Era
4. Biologia na czasie 2 Zakres podstawowy, Anna Helmin i Jolanta Holeczek, Nowa Era
5. Odkryć fizykę 2 Zakres podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6. My Perspectives 2 B1/B2, Daniel Barber i Lewis Lansford, Nowa Era
7. Ponad słowami 2 Zakres podstawowy i rozszerzony, część I i II, Małgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8. Kak paz 2 Język rosyjski, Olga Tatarchyk, WSiP
9. To jest chemia 1, Zakres rozszerzony, Maria Litwin i Szarota Styka-Wlazło, Nowa Era
10. Historia i teraźniejszość. Liceum i technikum. Zakres podstawowy, I. Modzelewska - Rysak, L. Rysak, K. Wilczyński, A.Cisek,M.Buczyński,T.Grochowski,W.Pelczar, WSiP
11. . KROK W BIZNES I ZARZĄDZANIE 1, Podręcznik do biznesu i zarządzania dla liceów ogólnokształcących i techników Karty pracy ucznia 1, Krok w biznes i zarządzanie,
Przedmioty zawodowe
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa II1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia i technik usług gastronomicznych, TOM I, Agnieszka Kasperek, WSiP
2. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Kwalifikacja T.6. Technik żywienia, usług gastronomicznych kucharz, Przygotowanie i wydawanie dań, część 2, Małgorzata Konarzewska, WSiP
3. Zasady żywienia. cz.1, Dorota Czerwińska, WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik handlowiec klasa II
1. Organizacja sprzedaży, Han.01.Prowadzenie sprzedaży, Elżbieta Strzyżewska, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
2. Prowadzenie sprzedaży – ćwiczenia, Małgorzata Matus, wyd. Ekonomik
3. Pracownia sprzedaży, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Małgorzata Pańczyk, wyd. eMPi2
4. Towar jako przedmiot handlu, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, Iwona Wielgosik, wyd. eMPi2
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik usług fryzjerskich klasa II:
1. Fryzjerstwo. Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do kształcenia w zawodzie fryzjer i technik usług fryzjerskich. Tom I, WSiP
2. Fryzjerstwo. Techniki fryzjerskie. Podręcznik do kształcenia w zawodzie fryzjer i technik usług fryzjerskich. Tom II, Wydawnictwo: WSiP
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie II liceum dla absolwentów szkół podstawowych
1. W centrum uwagi 2 Zakres podstawowy, Lucyna Czechowska i Arkadiusz Janicki, Nowa Era
2. Matematyka 2 Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Chańki, Nowa Era
3. Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy, Tomasz Rachwał i Radosław Uliszak, Nowa Era
4. Biologia na czasie 2 Zakres podstawowy, Anna Helmin i Jolanta Holeczek, Nowa Era
5. Odkryć fizykę 2 ,Zakres podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6. My Perspectives 2 B1/B2, Daniel Barber i Lewis Lansford, Nowa Era
7. Ponad słowami 2, Zakres podstawowy i rozszerzony część I i II, Małgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8. Effekt Neu 1, Język niemiecki. Podręcznik do liceum i technikum, Anna Kryczyńska-Pham, wyd. WSiP
9. Krok w przedsiębiorczość, Zbigniew Makieła i Tomasz Rachwał, Nowa Era
10. To jest chemia 1, Zakres rozszerzony, Maria Litwin i Szarota Styka-Wlazło, Nowa Era
11. Zrozumieć przeszłość 2 Zakres rozszerzony, Paweł Klint, Nowa Era
12. Historia i teraźniejszość. Liceum i technikum. Zakres podstawowy, I. Modzelewska - Rysak, L. Rysak, K. Wilczyński, .Cisek,M.Buczyński, T.Grochowski, W.Pelczar, WSiP
13. KROK W BIZNES I ZARZĄDZANIE 1, Podręcznik do biznesu i zarządzania dla liceów ogólnokształcących i techników Karty pracy ucznia 1, Krok w biznes i zarządzanie,
Wykaz podręczników obowiązujących w klasie III technikum dla absolwentów szkół podstawowych
1. Poznać przeszłość 3, Zakres podstawowy, Adam Kucharski i Aneta Niewęgłowska, Nowa Era
2. Matematyka 2 i 3, Zakres podstawowy, Wojciech Babiański i Lech Chańki, Nowa Era
3. Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy, Tomasz Rachwał i Radosław Uliszak, Nowa Era
4. Biologia na czasie 2 i 3, Zakres podstawowy, Anna Helmin i Jolanta Holeczek, Nowa Era
5. Odkryć fizykę 2, Zakres podstawowy, Marcin Braun i Weronika Śliwa, Nowa Era
6. My Perspectives 2 B1/B2, Daniel Barber i Lewis Lansford, Nowa Era
7. Ponad słowami 3 Zakres podstawowy i rozszerzony, część I i II, Małgorzata Chmiel i Anna Cisowska, Nowa Era
8. Kak paz 2 Język rosyjski, Olga Tatarchyk, WSiP
9. To jest chemia 1, Zakres rozszerzony, Maria Litwin i Szarota Styka-Wlazło, Nowa Era
10. Historia i teraźniejszość. Liceum i technikum. Zakres podstawowy, część 2, I. Modzelewska - Rysak, L. Rysak, K. Wilczyński, A.Cisek,M.Buczyński,T.Grochowski,W.Pelczar, WSiP
11. Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych. Z. Makieła, T.Rachwał, Nowa Era
Przedmioty zawodowe
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa III1. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja hgt.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2
2. Zasady żywienia. cz.1, Dorota Czerwińska, WSiP
3. Język angielski zawodowy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz technika usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń, Wydawnictwo: WSiP
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu Technik handlowiec klasa III
1. Sporządzanie dokumentacji ekonomiczno-finansowej, Bożena Padurek,
2. Prowadzenie sprzedaży, Sprzedaż towarów, Iwona Wielgosik, EMPi2
3. Język angielski zawodowy, Prowadzenie sprzedaży w praktyce, HAN.01.Prowadzenie sprzedaży, , EMPi2
Podręczniki przeznaczone do nauki zawodu Technik usług fryzjerskich klasa III
, 1. Fryzjerstwo. Techniki fryzjerskie. Podręcznik do kształcenia w zawodzie fryzjer i technik usług fryzjerskich. Tom II, Wydawnictwo: WSiP